ZEFA Volary
Společnost ZEFA Volary navazuje na proslulé volarské řezníky a uzenáře. Rekonstrukcí provozu Jatek ve Volarech – Stögrově Huti vznikla s podporou Evropské unie moderní porážka hovězího skotu s místní výrobou tradičních specialit. ZEFA Volary je součástí komplexního integrovaného systému hospodaření v horské a podhorské části Šumavy.
Výjimečnost
ve všech ohledech
• Ušlechtilá masná plemena – galloway, aberdeen
angus, salers, blonde d’Aquitaine, masný simentál
• Z chovů na šumavských pastvinách
• 5 druhů vynikajícího hovězího masa, 20% bílkoviny,
do 3% tuku u libového masa
• Bez umělých krmiv, antibiotik a růstových hormonů
• Deklarované stáří skotu
• Jasný původ masa
• Bezstresová porážka
• Zachování tradičního zpracování
• Exkluzivní objednávkový systém
Vážený zákazníku,
na Váš stůl se v tomto ojedinělém balení dostávají „Dary šumavské přírody” ve své autenticky čisté podobě. Jsou výsledkem snahy řeznických mistrů provozovny Jatka Volary zachovat tradiční způsoby zpracování s ohledem na kvalitu, čistotu a poctivost masa tak, abyste si i Vy mohli vychutnat chuť ryzího hovězího ze Šumavy. Originální kartonový box obsahuje pět základních druhů hovězího masa, hovězí zadní, hovězí plec, hovězí krk, hovězí žebro a hovězí kližku, o celkové hmotnosti 10 kg. Navíc zde najdete kosti pro přípravu silného domácího vývaru, který je vynikajícím základem pro polévky i omáčky.
Hovězí maso v balení pochází výhradně z vybraných plemen masného skotu. Ten se chová převážně pastevním způsobem na horských a podhorských pastvinách Šumavy, které nebyly minimálně 20 let hnojeny průmyslovými hnojivy a ošetřovány chemickými ochrannými prostředky.
Takto chovaný skot je zárukou vysoce kvalitního hovězího masa. Vyznačuje se křehkostí, šťavnatostí, charakteristickou barvou, vůní a je základem úspěšné kulinářské úpravy.